prva strana

Utorak, 7. Maj 2024.

Revija KOLUBARA - Maj 2006 > prilike

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

kultura

kalendar

revija +

arhiva

impresum

pretraga

Gavran peva labudovu pesmu

Branko Vićentijević

POSLANIČKA KIBLA

– Novonastalu sitaciju u SO Valjevo, a i šire, tumačio je, gostujući na VTV-u, republički poslanik Milorad Belić (NS). Prosto pleni neverovatna lakoća, kojom je on, gotovo lepršavo, na samo sebi svojstven način, napunio do vrha „poslaničku kiblu”! Čovek je pokazao da zna znanje – ne odvaja se od partijskog šefa, ministra kapitalnog Velja (Ilića), čak se i šiša kao on. Bračnu drugaricu Šanu sa „buvljaka” smestio u Poresku upravu, malac mu očas opravi (kulturni) projekat, još smao stančić u Beogradu da pribavi... Kuš levšije, što bi rek’o Milojko sa Petog puka!

Kako Nova Srbija najavljuje vanredne lokalne izbore ukoliko ne dođe do Rasulićeve smene, nije nemoguće da u toj situaciji dođe do pokušaja prekomponovanja koalicije na vlasti u kojoj bi NS sa 22 (24) opoziciona odbornika imala lagodnu većinu od 31 (33) mandata. Problem je stalnog „ne” u DS, DSS, SPO i LS, ali i reč DD (Dobrog Doktora, dr Jovana Tomića), koji bi u toj situaciji niz vodu morao da pusti one s kojima je podelu vlasti izgleda bio dogovorio i pre no što su održani lokalni izbori 2004. godine.

Biva da se poslanici pripremaju i za (skore) lokalne izbore u Tamnavi s obzirom na to da su oni na Ubu, zbog tadašnje krize lokalne vlasti, održani ranije (kraj 2002, početak 2003) no u vaskolikoj Srbiji. Darko Glišić (SRS) mogao bi biti kandidat svoje stranke, tim pre što je trenutno predsednik lokalnog parlamenta, naravno ukoliko mu, kao predsedniku Okružnog odbora SRS, ne naškodi sukob u Valjevskom opštinskom odboru zbog smene Petra Dobrivojevića sa mesta direktora Opštinske stambene agencije (OSA), koji je potom ofirao „naloge odozgo” da poslovnim partnerima traži „reket” za finansiranje stranke.